Στους Ανθρώπους της Χαναάν ήταν γνωστή ως Αστάρτη (ΑSHTARTE), στους Έλληνες γνωστή ως Αφροδίτη/Δήμητρα/Άρτεμις/Αθηνά, στους Σουμέριους γνωστή ως Ινάννα (ΙΝΑΝΝΑ), στους Βαβυλόνιους γνωστή ως Ιστάρ (ISHTAR), στους Ασσύριους και τους Ακκάδιους Αστάρτ (ASHTART), Αστορέθ (ASHTORETH), στους Αιγυπτίους ως Ίσις (ISIS), Ασετ (ΑSHET & ASET), στους φοίνικες ήταν γνωστή ως Τανίτ-Αστάρτ (TANIT-ASHTART) και Ασταρώθ (ASHTAROTH). Το Ουγκαρίτικο της όνομα ήταν Ανάτ.
Η Άσταρωθ είναι μια πολύ αρχαία Θεά. Ήταν μαζί με την ανθρωπότητα απο την απαρχή της, όπως ο Σατανάς και ο Βεελζεβούλ. Η Άσταρωθ είναι εγγονή του Βεελζεβούλ. Οι γονείς της είναι ο Νινγκάλ και η Νάννα. Ήταν πάντοτε πολύ δημοφιλής, αγαπημένη και δοξασμένη στα μέρη που την λάτρευαν. Επειδή ήταν μαζί μας απο την αρχή, έιναι γνωστή με πολλά ονόματα, μιας και ήταν η Κύρια Θεά σε πολλές τοποθεσίες και κουλτούρες. Είναι γνωστή ως η Θεά της γονιμότητας, της αγάπης, και του πολέμου.
Από την Αρχιερέα Maxine:
"Η εμπειρία μου- Η Ασταρώθ είναι πανέμορφη με ξανθά μαλλιά. Είναι ψηλή και λεπτεπίλεπτη. Τα
Χρώματα της Άσταρωθ είναι το κόκκινο και το μπλε. Μερικές φορές εμφανίζεται με
φτερά, τα οποία έχουν κόκκινες και μπλε γραμμές επάνω τους. Επισκέπτεται συχνά εμένα και άλλα άτομα της Διακονίας της Χαράς του Σατανά από μόνη της και είναι φίλη και καθοδηγήτρια για εμάς".
Από τον Αρχιερέα Hooded Cobra 666:
"Η Αστάρτη είναι η πιο σημαντική Θεά στην αρχαιότητα. Είναι αγαπητή παγκοσμίως, είναι η πανίσχυρη δύναμη του τι είναι θηλυκό, το συνάισθημα της αγάπης, της δύναμης και της δόξας. Όντας μία από τις πιο εξελιγμένες/ανώτατες Θεές, δεν υπάρχει σύγκριση μαζί της. Είναι, μαζί με τον Αζαζέλ, μία από τις θεότητες προστάτες της ανθρωπότητας, καθοδηγώντας την ανθρωπότητα στο Μέγα Έργον και στα μυστήρια της εξύψωσης της ενέργειας του Όφη Κουνταλίνι. Η γνώση της, η δύναμη και η ομορφιά της είναι ασύγκριτη, και το βάθος των μυστηρίων της είναι απερίγραπτο και κάτι που η ανθρωπότητα πάντα προσπαθεί να αντιληφθεί - είτε στους ουρανούς είτε στην Γη. Η Βασίλισσα των Άστεριών, της Φύσης, της Αγνότητας και Ομορφιάς, συμβολίζει τον ανώτερο προβιβασμό της ανθρώπινης ψυχής αλλά και επίσης του ορισμού της θηλυκής φύσης".
προερχόμενα από το Αιγυπτιακό Ανκ [Ankh] |
Οι ομάδες απο τα τρία κυκλάκια στην σφραγίδα της είναι πανάρχαια και συμβολίζουν την υψηλότατη πνευματική της βαθμίδα. Η σφραγίδα της επίσης απεικονίζει σημαντικά σημεία της ανθρώπινης ψυχής, όπως φαίνεται από το σύμβολοτης Αφροδίτης με τον αναστραμμένο σταυρό συμβολίζοντας το πολύ σημαντικό ηλιακό τσάκρα και τις στήλες της ψυχής σε κάθε πλευρά. Ως Σουμεριακή Θεά "Ινάννα" ήταν γνωστή ως δυνατή πολεμίστρια και το Ιερό της ζώο ήταν το λιοντάρι. Κάτω βλέπετε φωτογραφίες απο τον Ναό της στο Νίμρουντ (Nimrud).
Η Ιερή της πόλη ήταν η Ουρούκ (Uruk), μια απο τις παλαιότερες πόλεις της
Σουμερίας, εκεί που είχε και τον ναό της, στην περιοχή στην δεξιά κάτω
φωτογραφία. Κάτω απο την καθοδήγηση της, οι άνθρωποι της Σουμερίας και οι
ομάδες τους είχαν πολλά αγαθά και ευδοκιμούσαν. Είχε πολλούς ναούς και βωμούς σε πολλές πόλεις στην Μέση Ανατολή.
Ο Σουμεριακός της τίτλος είναι "Η Βασίλισσα Του Ουρανού" που κλάπηκε απο τους χιανς* για την ψεύτικη δημιουργία με το όνομα «Παρθένος Μαρία».
Η Άσταρωθ ήταν επίσης η Βαβυλόνια Θεά, Ιστάρ. Οι Βαβυλονιακές γραφές την αποκαλούν «Το Φώς του Κόσμου», «Θεά των Θεοτήτων», και «Δότρια Δύναμης».
Η «Πύλη Ιστάρ», χτίστηκε το 575 Π.Χ και ήταν η κύρια είσοδος της Βαβυλώνας. Ήταν η όγδοη απο τις οκτώ πύλες της εσωτερικής πόλης. Ο Βασιλιάς Ναυουχοδονόσωρ Β’ αφιέρωσε την πύλη στην Ιστάρ. Ήταν απο τα πιο όμορφα και μεγαλεπίβολα δημιουργήματα στην ανατολή. Η πύλη της Ιστάρ ήταν στολισμένη με δράκους, λιοντάρια, και ταύρους. Μαζί με τον Έα (Έα = Σουμεριακό όνομα του Σατανά) και τον Ένλιλ (Το Σουμεριακό όνομα του Βεελζεβούλ) , κατέληξε σε γριμόρια μαγείας (με τον ερχομό του ιουδαιο/χιασμού) ως μια Εστεμμένη Πριγκίπισσα της Κόλασης. Ο Έα,Ο Ένλιλ και η Ιστάρ ήταν οι πιο γνωστές οντότητες στην Μέση ανατολή. Η φήμη τους και το όνομά τους βλασφημήθηκε, υποβαθμίστηκε και ανακυρρήχθηκε απο τους εχθρούς, με το αποκορύφομα να τους αποκαλέσουν "κακούς"». |
"Παρόλο που η Σιδόν είναι σεβαστή, δεν μπορεί να παραληφθεί πως η Θεά της είναι Η Αστάρτ, ένα όνομα που οι εβραίοι κατέγραψαν μετά με πέντε γράμματα ‘strt , και προφερόταν παρόμοια όπως η εβραική λέξη "ντροπή" (λόγω της έλλειψης φωνηέντων), με σκοπό να κάνει την Θεά να φαίνεται μπασταρδεμένη σε μορφή Αστορέθ."
–Απόσπασμα από "Recovering Sarepta, A Phoenecian City" από τον James B. Pritchard, 1978
"Με τις πολλές προφορές του ονόματος,Το Αστάρτ έχει ρίζες στα γράμματα Τελ Αμάρα.Το εβραικό Άστορεθ ήρθε στην επιφάνεια όταν το ραββινικό σχολείο των Μασορετών στον έκτο αιώνα αποφάσισε να υιοθετήσει ένα συμβατικό σύστημα για να προφέρει την έλλειψη φωνηέντων στην γραπτή εβραική γλώσσα,και ταυτόχρονα αυτό το σύστημα έβαζε στα ονόματα των άλλων Θεοτήτων την λέξη "boshet", που σημαίνει απόβρασμα."
-Απόσπασμα από «Who’s Who Non-Classical Mythology" από τον Egerton Sykes, 1993
Πάνω είναι τα απομεινάρια του Ναού της Ίσις, αρχικά ηταν στο νησί Φιλάε, έπρεπε όμως να μετακινηθούν στο νησί Ακιλκίγια (Επάνω). |
Η Άσταρωθ απαντάει αληθινά σχετικά με το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον. Αποκαλύπτει όλα τα μυστικά, και είναι εκλεκτή επιστήμονας των ελεύθερων επιστημών. Προκαλεί προφητικά όνειρα σε κάποιον ή οράματα σχετικά με το μέλλον και δίνει ενόραση σχετικά με το άγνωστο. Επίσης συμβουλεύει τους ανθρώπους κοντά στον Σατανά και αυτούς που δουλεύουν για αυτόν. Αποκτά για κάποιον την φιλία των δυνατών και συμβολίζει την χλιδή και την ευκολία.
Το Πάσχα (αρχικά γνωστό ως "Αστάρ") κλάπηκε από αυτήν από τους χριστιανούς.
Έργο Τέχνης από τον Marcos Macias