Επίκληση της Akasha / Πεμπτουσίας / Αιθέρα


Έχω διαπιστώσει ότι η Πεμπτουσία [akasha/αιθέρας] λειτουργεί ως μέσο για την ενίσχυση των ενεργειών και των δυνάμεων της ψυχής. Ο αιθέρας λέγεται επίσης ότι προσδίδει "αορατότητα" με την έννοια ότι δεν γίνεται κάποιος αντιληπτός. Αν το δοκιμάσετε αυτό, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε επίσης με τον διαλογισμό στο κενό, να μην σκέφτεστε, καθώς οι σκέψεις εκπέμπουν ενέργεια. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει φυσική αορατότητα, αλλά αορατότητα στο να μην γίνεται κανείς αντιληπτός, όπως μπορεί να κάνει ένας καλά εκπαιδευμένος νίντζα.

1. Οραματιστείτε και νιώστε τον εαυτό σας στο κέντρο ενός απεριόριστου χώρου. Αυτό θα σας φανεί σαν να αιωρείστε. Δεν υπάρχει πάνω ή κάτω ή πλάγια. Η πεμπτουσία είναι υπεριώδης, πολύ παρόμοια με αυτό που είναι γνωστό ως blacklight. Για όσους από εσάς είστε εξοικειωμένοι με τα blacklight της δεκαετίας του 1970 και πώς φώτιζαν τα φωσφορίζοντα χρώματα στις αφίσες, αυτό είναι το χρώμα που πρέπει να οραματιστείτε, καθώς είναι πολύ ισχυρό. Τα blacklight είναι υπεριώδη. Αν δεν είστε εξοικειωμένοι, απλώς πληκτρολογήστε " blacklight " σε μια μηχανή αναζήτησης -δείτε επίσης "εικόνες" από blacklights- και μαύρους λαμπτήρες φωτός. Αυτή η ενέργεια είναι το πρώτο βήμα στο μη ορατό φάσμα του φωτός. Η ψυχή αποτελείται τόσο από το ορατό όσο και από το μη ορατό φάσμα του φωτός.

2. Εισπνεύστε την akasha/αιθέρα, οραματιζόμενοι τον εαυτό σας να περιβάλλεται πλήρως από την υπεριώδη ενέργεια όπως θα κάνατε με την ενεργειακή αναπνοή και γεμίστε ολόκληρη την ύπαρξή σας με αυτήν για έντεκα αναπνοές.                                                     ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΤΕ αυτή την ενέργεια και εστιάστε το νου και τις αστρικές σας αισθήσεις σε αυτήν.

3. Διαλογιστείτε πάνω στο συναίσθημα που έχετε από την επίκληση αυτής της ενέργειας για 10-15 λεπτά.

 

"Αναφέρθηκε στο θεωρητικό μέρος ότι τα στοιχεία προέρχονται από την αρχική akasha, από την οποία κυριαρχούνται και διατηρούνται στη σωστή ισορροπία.Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα άσκησης, ένας μάγος που έχει επιτύχει καλά αποτελέσματα με τα στοιχεία θα είναι επίσης σε θέση να ελέγχει την λεπτότερη αρχή που είναι ο αστρικός αιθέρας".

"Έχουμε ακούσει ότι η akasha είναι η πρωταρχική πηγή, η σφαίρα όλων των αιτιών. Κάθε σκόπιμη αιτία, όπως μια επιθυμία, μια σκέψη, κάθε φαντασία που δημιουργείται σε αυτή τη σφαίρα μαζί με τη δυναμική πεποίθηση, είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των στοιχείων, ανεξάρτητα από το επίπεδο ή τη σφαίρα στην οποία πρέπει αναγκαστικά να πραγματοποιηθεί η υλοποίηση. Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μαγικά μυστήρια και ένα καθολικό κλειδί για τον μάγο, ο οποίος θα κατανοήσει το εύρος του μόνο αργότερα στην πορεία της ανάπτυξής του".

-Φραντς Μπάρντον "Μύηση στον Ερμητισμό" © 1956

                                                                                                                                                                                                          Αιθέρας (κλασικό στοιχείο) 

Από τη Βικιπαιδεία, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.                                                                                                            (ανακατευθύνεται από Πεμπτουσία (αλχημεία))

"Ο αιθέρας είναι το πέμπτο κλασικό στοιχείο στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία και επιστήμη. Αυτή η ελληνική έννοια φαίνεται να προέρχεται άμεσα από την akasha, την αντίστοιχη ινδουιστική έννοια. Στις ελληνικές δοξασίες φαίνεται ότι ο αιθέρας ήταν η ουράνια φωτιά, η καθαρή ουσία όπου ζούσαν οι θεοί και την οποία ανέπνεαν. Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι ο αιθέρας είναι ακτινοβολούμενη θερμότητα όπως αυτή του ήλιου, η οποία είναι σε θέση να διαδίδεται στον κενό χώρο. Η ελληνική λέξη "αιθέρας" προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα aith- ("καίω, λάμπω"). Αυτή η ρίζα εμφανίζεται στο όνομα της Αιθιοπίας, που σημαίνει κάτι σαν "καμένη γη".

"Ο αιθέρας πιστεύονταν κάποτε ότι ήταν μια ουσία, η οποία γέμιζε όλο το διάστημα. Ο Αριστοτέλης τον συμπεριέλαβε ως πέμπτο στοιχείο (την πεμπτουσία) σύμφωνα με την αρχή ότι η φύση απεχθάνεται το κενό".

"Ο Όλιβερ Νίκολσον επισημαίνει ότι, σε αντίθεση με τον πιο γνωστό φωτοφόρο αιθέρα του 19ου αιώνα, η παλαιότερη έννοια του κλασικού αιθέρα είχε τρεις ιδιότητες. Μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών, ο κλασικός αιθέρας είχε μια μη υλική ιδιότητα, ήταν "μικρότερος από τον φορέα του ορατού φωτός" και ήταν υπεύθυνος για τη "δημιουργία μετάλλων" μαζί με την προώθηση της ανάπτυξης όλων των σωμάτων".

[1]"Ο Ρόμπερτ Φλούντ δήλωσε ότι ο αιθέρας είχε τον χαρακτήρα ότι ήταν "λεπτότερος από το φως". Ο Φλούντ παραθέτει την άποψη του Πλωτίνου του 3ου αιώνα, σχετικά με τον αιθέρα ως διεισδυτικό και μη υλικό".

[2]"Άλλες απόψεις του 1800, όπως του Τζέιμς Κλερκ Μάξγουελ, του λόρδου Κέλβιν και του Νίκολα Τέσλα, ήταν της άποψης ότι ο αιθέρας ήταν περισσότερο συγγενής με αυτό που ήταν στην πραγματικότητα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο".

"Στη σύγχρονη φυσική, η σκοτεινή ενέργεια ονομάζεται μερικές φορές πεμπτουσία λόγω της ομοιότητάς της με τον κλασικό αιθέρα".


ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΩΝ ΙΣΧΥΟΣ