Αλ-Τζιλβάχ
Το Μαύρο Βιβλίο του Σατανά


Κεφάλαιον I

Ήμουν, είμαι τώρα, και δεν έχω τέλος. Εξασκώ κυριαρχία πάνω σε όλα τα δημιουργήματα και πάνω απο όλες τις υποθέσεις όλων όσων είναι κάτω απο την προστασία της εικόνας μου. Είμαι πανταχού παρόν για να βοηθήσω όλους όσους έχουν εμπιστοσύνη σε εμένα, και με καλούν στην ώρα που με χρειάζονται. Δεν υπάρχει τόπος στο σύμπαν που δεν γνωρίζει την παρουσία μου. Παίρνω μέρος σε όλες τις υποθέσεις, που αυτοί που είναι δίχως εμένα αποκαλούν κακές επειδή η φύση τους δεν είναι αυτή που εγκρίνουν. Κάθε εποχή έχει τον δικό της διευθύνον, που κατευθύνει τις υποθέσεις βάση των διαταγμάτων μου. Αυτή η εξουσία αλλάζει απο γενία σε γενιά, έτσι ώστε ο κυβερνήτης αυτού του κόσμου και οι αρχηγοί του μπορούν να απολύσουν τα καθήκοντα των σεβάσμιων κυβερνητών ο καθένας με την σειρά του. Αφήνω όλους να ακολουθούν τα διατάγματα της φύσεως τους, αλλά αυτός που μου αντιτίθεται θα το μετανιώσει οδυνηρά.

Κανένας Θεός δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβάλλει στις υποθέσεις μου,και έχω κάνει απαραβίαστο κανόνα πως όλοι θα πρέπει να αποφεύγουν να προσκυνούν όλους τους θεούς. Όλα τα βιβλία των παρείσακτων έχουν αλλαχθεί απο αυτούς – και απαρνήθηκαν απο αυτούς, παρόλο που γράφτηκαν απο προφήτες και αποστόλους. Το οτι υπάρχουν παρεμβολές επιβλέπει στο γεγονός πως κάθε αίρεση προσπαθεί να αποδείξει πως οι άλλοι είναι λάθος και να καταστρέψει τα βιβλία τους.

Σε εμένα, η αλήθεια και το ψέμα είναι γνωστά. Όταν ο δελεασμός έρχεται, δίνω το συμβόλαιο μου σε αυτόν που πιστεύει σε εμένα. Επιπροσθέτως, δίνω συνεδρία στους ικανούς φορείς, διότι τους έχω τάκτοποιήσει για περιόδους που είναι γνωστές σε Εμένα. Θυμάμαι τις αναγκαίες υποθέσεις και τις φέρνω εις πέρας στον κατάλληλο χρόνο. Διδάσκω και οδηγώ αυτούς που ακολουθούν τις συμβουλές μου. Αυτός που με υπακούει και συμμορφώνεται με τις εντολές μου, ας έχει ευτυχία, αγαλλίαση, και άνεση.

 

 

Κεφάλαιον II

Ανταμείβω τους απογόνους του Αδάμ, και τους ανταμείβω με διάφορες ανταμοιβές που μόνο εγώ ξέρω. Επίσης, δύναμη και εξουσία σε ό,τι είναι στην γη, και ότι βρίσκεται απο πάνω η απο κάτω, επειδή βρίσκονται στα χέρια μου. Δεν επιτρέπω φιλική συναναστροφή με άλλους ανθρώπους, ούτε αποστερώ απο αυτούς που είναι δικοί μου και με υπακούνε από οτιδήποτε είναι καλό για αυτούς. Εναποθέτω τις υποθέσεις μου στα χέρια αυτών που έχω δοκιμάσει και που είναι σύμφωνοι με τις επιθυμίες μου. Εμφανίζομαι με διάφορους τρόπους σε αυτούς που μου είναι πιστοί και κάτω απο τις εντολές μου.

Δίνω και παίρνω μακριά – εμπλουτίζω και φτωχαίνω – Προκαλώ και ευτυχία και μιζέρια. Τα κάνω όλα αυτά για την κράτηση των χαρακτηριστικών της κάθε εποχής. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα της παρεμβολής με την διαχείριση των υποθέσεων μου. Αυτούς που μου αντιτίθενται πλήττω με ασθένεια – αλλά οι δικοί μου δεν θα πεθάνουν όπως ο υιοί του Αδάμ που είναι εκτός Μου. Κανένας δεν θα ζήσει σε αυτόν τον κόσμο περισσότερο απο τον χρόνο που έχω καθορίσει – και αν επιθυμώ, στέλνω κάποιο πρόσωπο μια δεύτερη η τρίτη φορά σε αυτόν τον κόσμο ή σε κάποιον άλλο, με την μετανάστευση των ψυχών.


 

Κεφάλαιον III

Οδηγώ στην ευθεία οδό χωρίς κάποιο αποκαλυπτόμενο βιβλίο – Οδηγώ σωστά τους αγαπημένους μου και τους επίλεκτους μου, με αόρατα μέσα. Όλα τα διδάγματα μου είναι εύκολα εφαρμοζόμενα σε κάθε χρόνο και κατάσταση. Τιμωρώ σε άλλο κόσμο όλους αυτούς που πάνε αντίθετα με την θέλησή μου.

Τώρα, οι υιοι του Αδάμ δεν γνωρίζουν το τι πρόκειται να έρθει. Για αυτόν τον λόγο πέφτουν σε πολλά σφάλματα. Τα αγρίμια της γής, και τα πουλιά του ουρανού και τα ψάρια της θάλασσας είναι υπο τον έλεγχο των χεριών μου. Όλοι οι θησαυροί και τα κρυμμένα πράγματα είναι γνωστά σε εμένα – και όπως επιθυμώ, τα παίρνω από έναν και τα παρέχω σε άλλον.

Φανερώνω τα μυστήρια Μου σε αυτούς που τα αναζητούν, και μέσα στον χρόνο τα θαύματα Μου σε αυτούς που τα λαμβάνουν απο Εμένα. Αλλά αυτοί που είναι δίχως Εμένα είναι εχθροί μου, δια τον λόγο οτι μου αντιτίθενται. Ούτε γνωρίζουν πως αυτός ο δρόμος είναι αντιμέτωπος με τα ενδιαφέροντα τους, μιας και ο πλούτος και τα αγαθά είναι στα χέρια μου, και τα βάζω στα χέρια των άξιων απογόνων του Αδάμ. Ετσι η κυβέρνηση των κόσμων, και η αλλαγή των γενεών, και οι αλλαγές των διοικητών τους, είναι προκαθορισμένα από Εμένα εξ' αρχής.

 


Κεφάλαιον IV

Δεν θα δώσω τα δικαιώματά μου σε άλλους θεούς. Έχω επιτρέψει την δημιουργία τεσσάρων στοιχείων, τεσσάρων φορών και τεσσάρων γωνιών – επειδή είναι απαραίτητα πράγματα για τα δημιουργήματα.

Τα βιβλία τον εβραίων, των χριστιανών και των μουσουμλάνων, όπως και αυτά που είναι των παρείσακτων, δέχτείτε τα ως ένα σημείο, δηλαδή, αν και εφόσον συμφωνούν και συμμορφώνονται με τα καταστατικά μου. Οτιδήποτε είναι αντίθετο σε αυτά, το έχουν παραχαράξει, μην το δέχεσθε. Τρία πράγματα είναι εναντίων μου και μισώ τρία πράγματα. Αλλά όλοι αυτοί που κρατούν τα μυστικά μου, θα λάβουν την εκπλήρωση των υποσχέσεων μου. Αυτοί που υποφέρουν για τον σκοπό μου σίγουρα θα ανταμειφθούν σε έναν από τους κόσμους.

Είναι επιθυμία μου πως όλοι μου οι ακόλουθοι ενώνονται σε μια σχέση ενωτική – απο φόβο μήπως οι παρείσακτοι θριαμβεύουν πάνω τους. Τώρα, τότε, όλοι εσείς που έχετε ακολουθήσει τις εντολές μου και τα διδάγματα μου, απορρίψτε όλα τα διδάγματα και ρητά απο αυτούς που δεν είναι υπο την καθοδήγηση μου.

Δεν έχω διδάξει αυτά τα διδάγματα, ούτε προέρχονται από Εμένα. Μην αναφέρετε το όνομά μου, ούτε τις Ιδιότητες μου, ας μην το μνημονεύετε – επειδή δεν γνωρίζετε τι μπορεί να κάνουν οι παρείσακτοι.

 


Κεφάλαιον V

Ω εσείς που πιστέψατε σε εμένα, δοξάστε το σύμβολο μου και την εικόνα μου, διότι σας θυμίζουν Εμένα. Παρακολουθείτε τους νόμους μου και τα καταστατικά μου. Υπακούστε στους υπηρέτες μου και ακούστε σε ότι έχουν να σας δείξουν απο τα κρυφά πράγματα. Λάβετε αυτό, που λέγεται, και μην το μεταφέρετε στους παρείσακτους, εβραίους, χριστιανούς, μουσουλμάνους και άλλους – επειδή δεν γνωρίζουν την φύση των διδαγμάτων μου. Μην τους δίνετε τα βιβλία σας, λόγω του ότι μπορεί να τα παραχαράξουν χωρίς την επίγνωση σας. Μάθετε δια καρδίας το μεγάλο κομμάτι τους, λόγω του ότι έχουν παραχαραχθεί.

 


 


 


Πίσω στις διδαχές του Σατανά