Κατάρες των Θεών

Πολλά έχουν δημοσιευθεί σχετικά με την ανακάλυψη του Τουταγχαμών το 1922 και τους πολυάριθμους και μυστηριώδεις θανάτους, που ήταν κάτι περισσότερο από απλές συμπτώσεις. Οι άθεοι μελετητές αδυνατούν να βρουν κάποια ρεαλιστική εξήγηση, όπως και για την κατασκευή και τον σχεδιασμό των Αιγυπτιακών πυραμίδων.


Όταν ανοίχτηκε ο τάφος του Τουταγχαμών τον Φεβρουάριο του 1923, ανακαλύφθηκε μια πήλινη πινακίδα γραμμένη σε ιερογλυφικά, που προειδοποιούσε για την κατάρα ενός βίαιου και πρόωρου θανάτου σε όποιον πείραζε τον τάφο. Οι αρχαιολόγοι αγνόησαν την προειδοποίηση αυτή και την απέκρυψαν από τους ντόπιους Αιγύπτιους εργάτες. Σύντομα ακολούθησαν παράξενα και ανεξήγητα περιστατικά.


Ο Χάουαρντ Κάρτερ, αρχηγός της αποστολής, είχε μαζί του το κατοικίδιο καναρίνι του. Μια κόμπρα το κατάπιε την ημέρα που άνοιξε ο τάφος. Ο Λόρδος Κάρναρβον, πλούσιος Άγγλος κόμης και χρηματοδότης της αποστολής, αρρώστησε σύντομα με υψηλό πυρετό και με ένα μυστηριώδες "τσίμπημα κουνουπιού" στο αριστερό του μάγουλο. Στις 5 Απριλίου, 47 ημέρες μετά το άνοιγμα του τάφου, ο Λόρδος Κάρναρβον πέθανε σε ηλικία 57 ετών.


Δύο μέρες μετά, στις 7 Απριλίου (πάλι ο αριθμός 7), έγινε εξέταση της μούμιας και βρέθηκε ένα σημάδι στο αριστερό μάγουλο της μούμιας, στο ίδιο σημείο με το τσίμπημα από κουνούπι του Λόρδου Κάρναρβον. Την ώρα του θανάτου του, όλα τα φώτα στο Κάιρο έσβησαν μυστηριωδώς, όλα μαζί. Την ίδια στιγμή, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στην Αγγλία, το κατοικίδιο σκυλί του Κάρναρβον σηκώθηκε στα πίσω πόδια του, ούρλιαξε, έπεσε κάτω και πέθανε. Το προσωπικό ξαφνιάστηκε και είπε ότι το ουρλιαχτό ήταν παράξενο και σαν θανάτου.


Ο διάσημος Αμερικανός χρηματοδότης Τζορτζ Τζέι Γκουλντ, επισκέφθηκε επίσης τον τάφο. Ξύπνησε το επόμενο πρωί με υψηλό πυρετό και ήταν νεκρός μέχρι την δύση του Ηλίου. Ο Αμερικανός αρχαιολόγος Άρθουρ Μέις, ο οποίος βοήθησε στο άνοιγμα του τάφου και έβγαλε την τελευταία πέτρα που εμπόδιζε την είσοδο στον κύριο θάλαμο, σύντομα άρχισε να αισθάνεται αδύναμος και εξαντλημένος. Έπεσε σε κώμα και δεν συνήλθε ποτέ. Ο Άρθουρ Μέις πέθανε στο ίδιο ξενοδοχείο με τον Λόρδο Κάρναρβον.


Ο Ρίτσαρντ Μπέθελ, γραμματέας του Χάουαρντ Κάρτερ στην αποστολή, βρέθηκε νεκρός από συγκοπή τέσσερις μήνες μετά την ανακάλυψη του τάφου. Ο πατέρας του, ο Λόρδος Ουέστμπουρι, αναστατωμένος από τον θάνατο του γιου του, πήδηξε από το παράθυρο του εβδόμου ορόφου. Αρκετοί άνθρωποι τον άκουσαν να λέει στον εαυτό του, πριν δώσει τέλος στη ζωή του: "Η κατάρα των Φαραώ" και "Δεν αντέχω άλλο την φρίκη". Η νεκροφόρα που μετέφερε την σορό του Ουέστμπουρι στο νεκροταφείο, παρέσυρε ένα μικρό αγόρι, σκοτώνοντάς το ακαριαία.


Ο ακτινολόγος Άρχιμπαλντ Ριντ, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος που έκοψε τα δεσμά της μούμιας (το ξετύλιγμα ήταν απαραίτητο για την ακτινογραφία του σώματος), σύντομα βίωσε την ίδια εξάντληση και κόπωση και σύντομα πέθανε. Υπήρξαν πολλές ακόμη παράξενες συμπτώσεις και σχετικοί θάνατοι.


Ο Χάουαρντ Κάρτερ, επίμονος άθεος και σκεπτικιστής, έζησε σχεδόν 17 χρόνια μετά την ανακάλυψη και το άνοιγμα του τάφου. Λέγεται ότι ο Κάρτερ υπέφερε από ακραία κατάθλιψη και παράνοια.


Πολλοί Δαίμονες είναι γνωστοί και δημοφιλείς Αιγυπτιακοί Θεοί. Ο κόσμος στην Αρχαία Αίγυπτο και ειδικά το Ιερατείο και οι Φαραώ, είχαν τεράστιες πνευματικές γνώσεις και δυνάμεις και δεν ενέκριναν την ανασκαφή και εκμετάλλευση των τάφων τους για το κέρδος ορισμένων "εκλεκτών". Πολλά από τα λείψανα και τα κειμήλια που αφαιρέθηκαν από τους τάφους, τοποθετήθηκαν σε ιδιωτικές συλλογές και συνεχίζουν να φέρνουν δυστυχία στους άπληστους ιδιοκτήτες τους.