Στάδιο Ύπνωσης

Ένα στάδιο βαθιάς ύπνωσης καθιστά δυνατή την πρόσβαση στο υποσυνείδητο και τον προγραμματισμό του κατά το δοκούν. Η ενεργούσα αριστερή πλευρά του μυαλού μπλοκάρει όλες τις προσπάθειες να αποκτήσουμε πρόσβαση στο υποσυνείδητο, την δεξιά πλευρά του μυαλού μας, την θέση του ασυνήδειτού μας. Αυτό είναι ανάλογο με το να κλείνουμε το ρεύμα σε ένα δωμάτιο η κτήριο, ώστε να διορθώσουμε τις χαλασμένες καλωδιώσεις. Στην δεξιά πλευρά του εγκεφάλου μπορούμε να προγραμματίσουμε το μυαλό μας για να υλοποιήσουμε αυτό που επιθυμούμε στην πραγματικότητα.


Για να μπείτε σε στάδιο ύπνωσης, χρειάζεται εξάσκηση. Θυμηθείτε, ο καθένας μας είναι μοναδικός και μερικοί από εμάς το βρίσκουν πιο εύκολο από άλλους. Το σημαντικό είναι να το κάνουμε συχνά και να έχουμε υπομονή με τον εαυτό μας. Η επιμονή και η συνεχής προσπάθεια είναι το παν εδώ.


Συνίσταται ιδιαίτερα η εκτέλεση ασκήσεων αναπνοής πριν από την ύπνωση, καθώς το νευρικό σύστημα θα ηρεμήσει φυσικά.


1. Καθίστε άνετα. Μην ξαπλώσετε γιατί μπορεί να κοιμηθείτε.

2. Αναπνεύστε μετρώντας ως το έξι, κρατήστε μετρώντας ως το έξι και εκπνεύστε μετρώντας πάλι ως το έξι. Συνεχίστε να το κάνετε μέχρι να ηρεμήσετε πλήρως. Το ιδανικό θα είναι να μην νιώθετε το σώμα σας μετά από αυτό.

3. Φανταστείτε ότι κατεβαίνετε μια σκάλα στα σκοτεινά. Μην φαντάζεστε την σκάλα, απλά φανταστείτε τον εαυτό σας να το κάνει. Με την εκπνοή, νιώστε τον εαυτό σας να κατεβαίνει την σκάλα. Με την εισπνοή νιώστε τον εαυτό σας να κρατά σταθερά την σκάλα.

4. Τώρα, αφήστε την σκάλα και πέστε πίσω. Αν ζαλιστείτε η νιώσετε πως χάνετε την ισορροπία, φέρτε την προσοχή σας στο μπροστινό μέρος του σώματος και αυτό θα σταματήσει. Αυτή η αίσθηση ότι πέφτετε, θα προκαλέσει σε συνδυασμό με την βαθιά ξεκούραση και νοητική ηρεμία, το στάδιο αυτούπνωσης.

Αυτό που χρειάζεστε είναι η αίσθηση νοητικής πτώσης. Αυτό αλλάζει το επίπεδο συχνότητας λειτουργίας του μυαλού από το ξύπνιο (Βήτα) στο κοιμισμένο (Άλφα) ή το στάδιο βαθιού ύπνου (Θήτα). Όταν η συχνότητα εγκεφαλικής λειτουργίας φτάσει στο Άλφα στάδιο, μπαίνουμε σε αυτούπνωση. Όταν νιώσετε βαρύς, σταματήστε το πέσιμο προς τα πίσω. Αν δεν σας αρέσει η σκάλα, φανταστείτε ένα ασανσέρ ή ένα φτερό που πέφτει. Η αίσθηση πτώσης είναι σημαντική για να χαμηλώσει η συχνότητα λειτουργίας του εγκεφάλου.

5. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό για όσο πάρει. Ο χρόνος που χρειάζεται κυμαίνεται, μιας και σχετίζεται με την εμπειρία και την ικανότητα να χαλαρώνουμε και να ηρεμούμε το μυαλό μας.

Το στάδιο αυτούπνωσης μοιάζει ως εξής: Τα πάντα μοιάζουν πιο ήρεμα και νιώθουμε σαν να είμαστε σε ένα μεγαλύτερο μέρος. Υπάρχει ένα συναίσθημα μικρής ταλάντωσης στο σώμα. Όλα είναι διαφορετικά. Νιώθετε σαν να βάζετε ένα χαρτοκιβώτιο πάνω από το κεφάλι σας στο σκοτάδι, μπορείτε να αισθανθείτε την αλλαγή της ατμόσφαιρας. Είναι λες και τα πάντα θαμπώνουν λιγάκι. Οι δυνατοί θόρυβοι στο στάδιο ύπνωσης, προκαλούν πόνο.

6. Για να βγείτε από το στάδιο ύπνωσης:
Συγκεντρωθείτε στο να κουνήσετε τα δάχτυλα σας στα πόδια ή στα χέρια. Όταν μπορείτε να κουνήσετε ένα δάχτυλο, κουνήστε τα χέρια σας, το κεφάλι σας. Δηλαδή, ζωντανέψτε ξανά το σώμα σας, σηκωθείτε και περπατήστε για λίγα λεπτά.


Τι κάνει αυτή η άσκηση:

Για να δυναμώσουμε την ψυχική δύναμη μας, πρέπει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας. Όταν είμαστε σε στάδιο αυτούπνωσης, τα κύματα λειτουργικότητας του εγκεφάλου μας μειώνονται. Υπάρχουν δύο μεριές του εγκεφάλου, η αριστερή/λογική/αρσενική πλευρά και η δεξιά/δημιουργική/θηλυκή πλευρά. Η δεξιά πλευρά είναι η έδρα του υποσυνείδητου. Αυτή είναι η περιοχή του νου που είναι ανοιχτή στην υποβολή και τον προγραμματισμό και η έδρα της πνευματικής μας δύναμης. Όταν η αριστερή πλευρά λειτουργεί, η δεξιά δεν μπορεί να λάβει δράση. Το στάδιο αυτούπνωσης κλείνει την αριστερή ώστε να εισέλθουμε στην δεξιά και να την προγραμματίσουμε (υποσυνείδητο).


Χρειάζεται εξάσκηση να μπούμε σε βαθύ στάδιο ύπνωσης. Το βαθύ στάδιο ύπνωσης δεν είναι πάντα αναγκαίο, αλλά για συγκεκριμένα ξόρκια ή διαλογισμούς, είναι πολύ σημαντικό. Όταν εξασκούμε το μυαλό μας να εισχωρήσει όλο και βαθύτερα στο στάδιο αυτό, αυτό γίνεται όλο και πιο εύκολο και θέλει λιγότερο χρόνο μιας και είμαστε προπονημένοι σε αυτό. Το μυαλό είναι σαν μυς και για πολλούς ανθρώπους θα είναι μια επαφή με ένα μέρος του μυαλού που δεν ήρθαν σε επαφή ποτέ ξανά.


Είναι πολύ σημαντικό να μην πεταχτούμε έξω βίαια από ένα στάδιο αυτόπνωσης, ειδικά αν είναι βαθύ, για αυτό προσέξτε να βρίσκεστε σε έναν χώρο ή δωμάτιο που θα είστε μόνοι σας και το τηλέφωνο θα είναι κλειστό. Το να βγούμε έτσι από αυτό το στάδιο μπορεί να προκαλέσει πόνο που διαρκεί για μέρες, ειδικά αν κάνουμε ενεργειακή δουλειά μέσα σε αυτό.


Είναι φυσιολογικό, όταν βρίσκεστε σε κατάσταση ύπνωσης, οι ήχοι να είναι πολύ επώδυνοι. Αυτό γίνεται διότι οι αισθήσεις μας σε αυτό το στάδιο είναι υπερβολικά πιο οξυμένες.


Κάποιος που είναι πολύ εξελιγμένος σε αυτό, μπορεί να μπει σε βαθύ στάδιο ύπνωσης μόνο με την θέληση του. Δεν είναι απαραίτητο να μπαίνετε πάντα σε τόσο βαθύ στάδιο για να δουλέψετε με το μυαλό σας. Η κατάσταση ύπνωσης χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση του μυαλού. Για σημαντικά ξόρκια και διαλογισμούς ή σοβαρές πνευματικές διεργασίες, ένα βαθύ στάδιο ύπνωσης είναι συνήθως απαραίτητο.