Βεελζεβούλ, επίσης γνωστός ως BAALZEBUB, ENLIL, BEL, "PIR BUB", BAAL ZEBUL και BEELZEBUTH. Είναι
επίσης γνωστός ως ο Δαίμονας της Γοητείας "Βαέλ", ο Αρχαίος Ελληνικός Θεός Ζευς/Δίας, ο Σκανδιναβικός Θωρ, ο Ινδικός Ίντρα και Οβαλτικός Περκούνας.
Αυτοί που είναι κοντά στον Βελζεβούλ γνωρίζουν ότι είναι ο Ένλιλ. Αυτό υπαγορεύτηκε από τον ίδιο προσωπικά. Ο Ένλιλ ήταν ο αρχικός «Βελ» [Bel] που αργότερα εξελίχθηκε σε «Βααλ». «Βααλ» σημαίνει Λόρδος, Άρχοντας, «Βααλ ο Πρίγκηπας». Ο Βελζεβουλ/Ένλιλ ήταν πολύ δημοφιλής και γνωστός Θεός που είχε πόλεις σε όλη τη Μέση Ανατολή ονομασμένες προς τιμή του με το πρόθεμα «Βάαλ».
Οι περισσότεροι που έχουν μελετήσει τα απόκρυφα, γνωρίζουν ότι είναι πολύ κοντά στον Σατανά και οι δυο τους, Ένλιλ και Ένκι, είναι τόσο παλιοί όσο και «η αρχή του χρόνου» εδώ στη γη. Είναι ο ετεροθαλής αδελφός του Πατέρα Σατανά. Μαζί με τον αδελφό του Εα/Σατανά και την Άσταρωθ, κατέληξε στα γροιμόρια ως ένας από τους Εστεμμένους Πρίγκηπες της Κόλασης και χαρακτηρίστηκε ως «κακός», όπως χαρακτηρίστηκαν και οι υπόλοιποι Παγανιστικοί Θεοί.
"BΟ Βάαλ
Ζεμπουμπ [Baal Zebub], ο Θεός Θεραπευτής του Έκρον, αργότερα έγινε μία
λέξη -Βέλζεβουλ- που κατέληξε να αντιπροσωπεύει το κακό και την ειδωλολατρεία
στη Καινή Διαθήκη της Βίβλου."
-Απόσπασμα από το - "Συρία" του Coleman South, 1995
Ο Βέλζεβουλ είναι περισσότερο γνωστός ως ο Θεός των Φιλισταίων. Κυριαρχούσε στη πόλη του Έκρον. Είναι ο δεύτερος στην εξουσία κάτω από τον Σατανά. Οι Αρχαίοι Φιλισταίοι τον λάτρευαν με το όνομα «Βάαλζεμπουμπ» [Baalzebub]. Το όνομα Baalzebub σημαίνει «Κυρίαρχος σε οτιδήποτε Πετάει». Οπουδήποτε λατρεύονταν, ήταν γνωστός ως ο Θεός του καιρού και της μετεωρολογίας. Έλεγχε επίσης τους αεροδιαδρόμους όταν οι Νεφελίμ ήρθαν στη Γη. Το όνομά του έχει διαστρεβλωθεί από τους εβραίους ώστε να σημαίνει «Άρχοντας των Μυγών»
Ο Βέλζεβουλ αναλαμβάνει οποιαδήποτε διαμάχη ανάμεσα σε αφοσιωμένους Σατανιστές. Ο Σατανάς θέλει ομόνοια και ο Βέλζεβουλ το φροντίζει. Μπορεί να είναι πολύ αυστηρός, καθώς ο Σατανάς δεν επιθυμεί οι αφοσιωμένοι Σατανιστές να καταριούνται ο ένας τον άλλο. Ο Βέλζεβουλ είναι ο Προστάτης όλης της Άπω Ανατολής, των Πολεμικών Τεχνών και της Ασιατικής Κουλτούρας. Ήταν ο Πρίγκηπας των Σεραφείμ και έχει μια βραχνή φωνή.
Από την Αρχιέρεια Maxine:
"Η εμπειρία μου: Τον είδα για πρώτη φορά όταν ζήτησα βοήθεια για να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα για αυτόν. Εμφανίστηκε σε μένα με ξανθά πλατινέ μαλλιά και πιο σκούρα φρύδια, φορώντας έναν λευκό ράσο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον είδα. Άκουσα τη φωνή του πολύ καιρό πριν και ήταν βραχνή, αλλά όταν μου μίλησε πρόσφατα, η βραχνάδα είχε φύγει. Πιθανότατα αυτό είναι γιατί πλέον είναι ελεύθερος."
Από τον Αρχιερέα Hooded Cobra 666:
"Η σημασία του τίτλου Βαάλ, μεταφράζεται ως Βασιλεύς ή Άρχοντας. Ο Βέλζεβουλ πάντα σχετιζόταν με την βασιλεία, την κυριαρχία, την κοσμική κυριαρχία και την ύψιστη εξουσία και είναι ένας από τους ύψιστους Θεούς στους περισσότερους παγανιστικούς πολιτισμούς, έχοντας πολλά Ονόματα. Για τους Ρωμαίους, ήταν ο [Jupiter] Τζούπιτερ και για τους Έλληνες ήταν ο Δίας [Ζευς], μοιράζοντας τις αιώνιες ιδιότητες του Κεραυνού, του Ελέγχου των Καιρικών Φαινομένων, την Βασίλεια Κυριαρχία ή την απονομή δύναμης και πλούτου. Είναι αυθεντία του πνευματισμού και απονείμει πνευματικά δώρα στους ανθρώπους του μαζί με υλική δύναμη, το οποίο έρχετσαι ως αποτέλεσμα την πνευματικής κατανόησης. Είναι πίσω από κάποιες από τις πιο μεγάλες και δυνατές αυτοκρατορίες υλικά και πνευματικά, αρχηγούς και εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν επηρεάσει σημαντικά την ανθρώπινη ιστοριά. Είναι η ενσάρκωση της εξουσίας, στον πλανήτη και κοσμικά. Είναι ο προστάτης πολλών ιστορικά σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος. Είναι μαζί μας για αιώνες και αιώνες."
Βεελζεβούλ: Ιερατικές Πληροφορίες
Οι Σφραγίδες του Βεελζεβούλ:
Το Αιγυπτιακό ιερογλυφικό για τον «αέρα» και τον «άνεμο» είναι πολύ παρόμοιο με μία από τις Σφραγίδες του Βέλζεβουλ. Η εξέλιξη του συμβόλου είναι προφανής. Επιβεβαιώνοντας ότι ο Βέλζεβουλ είναι ο «Πρίγκηπας του Αέρα». Είναι αηδιαστικό για το πως ο εχθρός έχει καταξιώσει τους Θεούς μας και έχει ισχυριστεί ότι ο Βέλζεβουλ είναι ο «Άρχοντας των Μυγών». Πολλά εβραικά γριμόρια έχουν απεικονίσεις με άσχημες μύγες για τον Βέλζεβουλ, μαζί με τερατώδεις απεικονίσεις για τους υπόλοιπους Θεούς μας. |
Έχω συναντήσει πολλές φορές στις έρευνές μου, ότι έχουν παραμείνει πολύ λίγες πραγματικές πληροφορίες για πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, όπως οι Αβίτες (της Φιλισταίας) που ο Θεός τους ήταν ο Ανδράμελεχ. Το μόνο που βρήκα στην ιουδαιο/χριστιανική βίβλο ήταν ότι οι εβραίοι εισέβαλαν με βία στη χώρα τους και του δολοφόνησαν μαζικά [γενοκτονία], όπως έγινε και με πολλά άλλα κράτη Εθνικών. Οι αρχαίες βιβλιοθήκες που δεν περιείχαν μόνο απόκρυφες και πνευματικές γνώσεις, αλλά και ιστορία, καταστράφηκαν και γκρεμίστηκαν. Το παραπάνω είναι ένα έκδηλο παράδειγμα όπου η ίστορία καταστρέφεται σκοπίμως και αντικαθίσταται με ψέματα.
Ταυτόχρονα με τη καταστροφή της αρχαίας γνώσης από τους εβραίους και τους χριστιανούς, χάθηκε σχεδόν όλη η γνώση για τον Βέλζεβουλ. Οι χριστιανοί είχαν την ελευθερία να βλασφημήσουν, να βεβηλώσουν και να προσβάλλουν τη φήμη των Πραγματικών Θεών όπως αυτοί επιθυμούσαν. Εφόσον δεν είχε παραμείνει καμία αντίσταση μετά το γκρέμισμα των πόλεων, τις μαζικές δολοφονίες των «Ειδωλολάτρων», τη καταστροφή των ναών τους, των βιβλιοθηκών τους και των αρχείων τους, οι νέες γενιές δεν είχαν άλλες πηγές για να αναζητήσουν πληροφορίες για αυτούς τους Θεούς πέρα από την ιουδαιο/χριστιανική βίβλο.
Ο Βέλζεβουλ/Ένλιλ, ήταν ο Προστάτης Θεός του Νιππούρ. Μια πόλη στη Σουμέρια που στην εποχή μας είναι το Ιράκ.
Ο Βέλζεβουλ στην πολή του Νιππούρ, είχε τα ζιγκουράτ, τα ιερά και τους ναούς του. Πιο κάτω είναι μια φωτογραφία από τα απομεινάρια του ναού του. Το φρούριο στη κορυφή του λόφου χτίστηκε από τους Αμερικάνους ανασκαφείς στη δεκαετία του 1890 «για να το προστατέψουν από τις τοπικές φυλές». Κάτω από αυτό είναι το Μεγάλο Ζιγκουράτ του Νιππούρ και ο Ναός του Ένλιλ:
Ο Βεελζεβούλ/Ένλιλ είναι ο Θεός των καταιγίδων, ατμοσφαιρικών αλλαγών, του ανέμου, της βροχής και τους στοιχείου του αέρα. Είναι επίσης ο Θεός της Εντομαντείας. Η εντομαντεία είναι μια μέθοδος μαντείας όπου ερμηνεύεται η συμπεριφορά των εντόμων. Ο Βέλζεβουλ είναι επίσης ο Άρχοντας της Αστρολογίας και του Ζωδιακού κύκλου.
Ο αριθμός του είναι το 50.
Το ζιγκουράτ του Νιππούρ λέγεται «Fi-irn-bar-sag». Είναι ο Θεός που πετάει τους κεραυνούς και τις αστραπές κατά των εχθρών του Σατανά. (Περισσότερες από μία Χριστιανικές εκκλησίες είχαν καταστροφές κατά περίπτωση). Θεωρείται ότι είναι ελεήμων Θεός, ζωοδότης και προστάτης της ζωής, που φροντίζει τους ανθρώπους τους, τα ζώα της γης, τα πτηνά του ουρανού και τα ψάρια των θαλασσών.
Ο Ένλιλ είναι ταυτόχρονα Θεός πολέμου και ειρήνης. Καταστροφέας και προστάτης, υπερασπιστής, αναστηλωτής, δημιουργικός. Εχθρικός και πολύ ευγενικός ¹
Για να αποκτήσει κάποιος την εύνοιά του, θα πρέπει να είναι σε σχέση με αυτόν και τον Σατανά. Πραγματοποιεί και επιβάλλει τις διαταγές του Σατανά.
Ο Ένλιλ ούτε
φοβάται ούτε τρέμει από τον εχθρό. Η μάχη που ξεκινά από αυτόν επιδιώκεται με
αμείωτη αποφασιστικότητα μέχρι να καταλήξει στο νικητήριο τέλος- με αυτόν δεν
υπάρχει ούτε δικαιολογία ούτε υποχώρηση:
Στην εχθρική μη υποταγμένη γη- δεν γυρνάει πλευρό. Εάν ξυπνήσει ο θυμός
του, δεν υπάρχει κάνενας που να τον σταματήσει ή να τον ηρεμήσει ²
Ο Ένλιλ ήταν ένας «προστάτης και ζωοδότης». «Όσο πιο μανιώδης και καταστροφικός μπορεί να είναι ο Ένλιλ στη σχέση του με τους εχθρούς, τόσο πιο ελεήμων, ευγενής και στοργικός μπορεί να είναι όταν αφορά δικούς του ανθρώπους και κράτη. Προστατεύει τους ανθρώπους τους από εχθρικές εισβολές περιβάλλοντάς αυτούς και τα σπίτια τους με έναν υψηλό τοίχο ή με το να γίνει για αυτούς η σταθερότητα ή η προστασία, η ασφάλεια για τα τείχη ώστε οι εχθρικές ορδές να μην μπορούν να τα περάσουν ή να μπουν μέσα από τις πύλες του».
«Εάν οι άνθρωποί του έχουν ανάγκη την βροχή, ανοίγει τις πύλες του ουρανού, λυγίζει τις μπάρες, χαλαρώνει τους πύρους, αφαιρεί τα δεσμά ώστε άφθονη βροχή να φτάσει στα χωράφια τους- ή μπορεί να κάνει το ίδιο για να πνίξει και να καταστρέψει ολοκληρωτικά τον εχθρό».
Παρακάτω ακολουθεί ένας Αρχαίος Σουμέριος ύμνος στον Ένλιλ/Βέλζεβουλ: 3
Τις πύλες του ουρανού
Τις μπάρες του ουρανού
Τις ασφάλειες του ουρανού
Τους δεσμούς του ουρανού
Τις Ανοίγεις
Τις λυγίζεις
Τις χαλαρώνεις
Τους σπας
«Διατηρεί τις ζωές και των ανθρώπων και των ζώων. Κάνοντάς το, δεν αμελεί ούτε για τον μικρότερο και τον πιο ασήμαντο σπόρο, που τον κάνει να φυτρώσει».
Οι αρχαίοι Βαβυλώνιοι ήταν εντυπωσιασμένοι από την τρυφερή καλοσύνη, τη προστασία και την υποστήριξη του Ένλιλ, δοξάζοντάς τον προσφωνώντας τον ως «Αυτός που προστατεύει (υποστηρίζει)».
Προικισμένος με εξαιρετικές δυνάμεις και εξουσία. Το έμβλημα της εξουσίας του είναι ένα αγνό ή λευκό σκήπτρο που κουβαλάει ή κρατά στα χέρια του. Λειτουργεί υπό την εξουσία του Σατανά. Το λαμπρό σκήπτρο, παρόλα αυτά, δεν είναι μόνο ένα έμβλημα της εξουσίας και δύναμης, αλλά είναι και μια γραφίδα στο χέρι του Βέλζεβουλ, τον γραφέα, με το οποίο καταγράφει την επιθυμία και αποτυπώνει τις αποφάσεις του Σατανά.
«Τα δώδεκα ζώδια, το έτος, οι εποχές, οι μήνες και τα ζώδια έχουν όλα την αρχή και το τέλος τους, τα όρια ή τις περιοχές τους, τις εικόνες ή τα σχέδια- Ο Ένλιλ τα υποδεικνύει και τα διακυρήσει. Υπάρχει ένα νόημα και μια σημασία στο καθένα και σε όλα μαζί- Ο Ένλιλ τα ερμηνεύει. Αυτό το πραγματοποιεί με την ‘ολότητα των υλοποιήσεών του’. ‘Ο Ένλιλ και οι Επτά Υλοποιήσεις του’. Είναι ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα στη σύνδεση με τη φύση κάθε θεού που, σε κάποια στιγμή, έπαιξε τον ρόλο του «Υιού» σε μια δεδομένη τριάδα, όπου ένας τέτοιος θεός θεωρείται ότι έχει «επτά υλοποιήσεις» των δυνάμεών του’. Ήταν ‘επτά’ επειδή αυτός ο αριθμός εκφράζει ‘την πληρότητα, την ολότητα'» 4
*Αυτά είναι τα τσάκρα
Παρακάτω είναι το διάγραμμα του Ναού του Βεελζεβούλ στο Εκρόν στην Αρχαία Φιλισταία
*Ο Βέλζεβουλ ήταν γνωστός ως «Πιρ Βουβ» [Pir Bub] στους Λάτρεις του Σατανά Γιεζίδι στο Ιράκ. Ισχυρίζονται ότι ήταν ο Θεός του Βασιλιά Αχάμπ [Παραπομπή: Devil Worship 1919 by Isya Joseph, σελίδα 40]
Το ακόλουθο είναι ένα απόσπασμα από την “Encyclopaedia Biblica; a Critical
Dictionary of the Literary, Political and Religious History, the Archaeology,
Geography, and Natural History of the Bible»
Τόμος 1: Α-Δ
από τον Rev. T. K. Cheyne, M.A., DD και J. Sutherland Black, M.A. LL.D.
New York, The Macmillan Company; London: Adam and Charles Black, 1899
«Ο Βέλζεβουλ παίρνει το όνομα Ζεβούβ ή Μύλα, ένας Θεός του Έκρον, του οποίου το μαντείο επισκεύτηκε ο βασιλιάς Ahaziah του Ισραήλ στη τελευταία ασθένειά του. Το όνομά του συνήθως εξηγείται ως «Άρχοντας των Μυγών». Όντως, δεν υπάρχει καμία Σημιτική αναλογία για αυτό, αλλά ο Παυσανίας μας λέει για έναν Θεό που έδιωσε μακριά επικίνδυνα σμήνη μυγών από την Ολυμπία και ο Κλήμης ο Αλεξανδρινός επιβεβαιώνει τη λατρεία του ίδιου Θεού στην Ηλεία και μπορούμε, εάν θέλουμε, να ερμηνεύσουμε τον τίτλο ώς «Ο Θεός που στέλνει και διώχνει μια πανούκλα από μύγες». Αλλά ας ερευνήσουμε λίγο περισσότερο. Ο Bezold πίστευε ότι σε μια Ασσυριακή επιγραφή του 12ου αι. π.Χ. το όνομα «Βάαλ-Ζαβνβι» [Baal-Zabnbi] ήταν του Ζεβούβ. Το όνομα Βαάλ-Ζεβουβ ήταν ένα ευρέως διαδεδομένο θεϊκό όνομα, που υιοθετήθηκε για τον Θεό του Έκρον. Η αποκατάσταση της τελικής συλλαβής παρόλαυτά, είναι ομολογουμένως κάπως αβέβαιη και η ανάγνωση Βάαλ-Σαπούνα [βλ. Βάαλ-Ζέφον, Ι] είναι περισσότερο πιθανή. Ο Winckler, επομένως, προτείνει ότι το όνομα Ζεβούβ μπορεί να είναι ένα πολύ αρχαίο όνομα ενός τόπου στο Έκρον [που δεν ερμηνεύεται ετυμολογικά], όπως συμβαίνει και με το Βάαλ-Σινδόν, Βάαλ-Χερμόν, Βάαλ-Λίβανον. Παρόλα αυτά δεν είναι γνωστή μια τέτοια τοποθεσία και η περιοχή του Βάαλ ήταν όλο το Έκρον, και όχι μια τοποθεσία στο Έκρον. Είναι λοιπόν πιο πιθανό ότι το όνομα Βάαλ-Ζέβουβ, ("Άρχοντας των Μυγών" που προκύπτει μόνο σε ένα πολύ προχωρημένο αφήγημα, που έχει μια διδακτική τάση), να είναι μια περιφρονητική Εβραϊκή διαστρέβλωση του πραγματικού ονόματος, που πιθανότατα ήταν Βάαλ-Ζεβούλ, ‘Άρχοντας του Υψηλού Οίκου'».
«Αυτός είναι ένας τίτλος που μπορεί να φέρει ένας Θεός με έναν ωραίο ναό και πιθανότατα δεν περιορίζεται στον Θεό του Έκρον. Ο ‘Υψηλός Οίκος’ μπορεί ταυτόχρονα να αναφέρεται στο μέρος κατοικίας των Θεών ‘όρος της σύναξης’ πέρα από τον Βορρά. Υπάρχει λόγος να σκεφτούμε ότι οι Φοίνικες ήξεραν ένα τέτοιο μέρος κατοικίας. Η έννοια υπαινίσεται με το θεϊκό όνομα Βάαλ-Σάφον ‘Άρχοντας του Βορρά’ (βλ. Βάαλ-Ζέφον) και στην Ελεγεία στον βασιλιά της Τύρου (Εζήκιελ 28) και οι Φιλισταίοι πιθανότατα το γνώριζαν. Σε κάθε περίπτωση, ο όποιος Εβραίος αφηγητής ή, εάν επιθυμούμε, ένας γραφέας μπορεί να απεχθάνονταν την εφαρμογή ένος τέτοιου τίτλου ως ‘Άρχοντας του Υψηλού Οίκου’ (που σε αυτόν θα ήταν ο ναός του Σολομώντα ή η ουράνια κατοικία του Γιαχβέ) στον Θεό του Έκρον και το άλλαξαν σε "Άρχοντας των Μυγών’" Βάαλ-Ζέβουβ. Αυτή η εξήγηση ρίχνει φως στα τρία κύρια ονόματα- Τζέζεμπελ (JEZEBEL), Ζεβούλ (ZEBUL), και Ζέμπουλον (ZEBULON), "από τον (Υψηλό Οίκο) της αγιότητας και της δόξας". Ο ίδιος όρος μπορεί να εφαρμοστεί στον οίκο της σελήνης στον ουρανό».
Παραπομπές:
¹ Sumerian Hymns and Prayers to God Nin-Ib from the Temple Library of Nippur
του Hugo Radau
Philadelphia Published από το Department of Archeology, University of
Pennsylvania 1911, Σελίδα 21
² Ομοίως, Σελίδα 23
³ Ομοίως, Σελίδα 25
4 Ομοίως, Σελίδα 27
*Από τον Άρχοντα Βεελζεβούλ απευθείας στον Αρχιερέα Hooded Cobra 666