Ο Κύβος της Καμπάλα

Τα διάφορα σχήματα περιέχουν και μεταφέρουν διαφορετικές ενέργειες, γι' αυτό και το σύμπαν είναι φτιαγμένο από ιερά γεωμετρικά σχήματα που αποτελούν το πρότυπο όλης της ύπαρξης, όπως τα Πλατωνικά στερεά για τα πέντε στοιχεία. Οι αρχαίοι ναοί χτίστηκαν χρησιμοποιώντας τέτοιες γνώσεις, για τη διοχέτευση διαφορετικών ενεργειών και γι' αυτό χτίστηκαν πάνω σε γραμμές ley.


Αρχικά στην Καμπάλα, ολόκληρο το Εβραϊκό αποκρυφιστικό σύστημα απεικονίζεται ως κύβος και ολόκληρο το αλφάβητο χωράει σε αυτόν τον κύβο, όπου περιέχονται επίσης τα πέντε Πλατωνικά στερεά. Το Εβραϊκό αλφάβητο είναι η ενέργεια της σκεπτομορφής τους που ονομάζουν «θεό». Σχετίζεται με το στοιχείο της γης, που κυβερνάται από τον Κρόνο. Ως εκ τούτου, οι αρχαίοι βωμοί είχαν σχήμα κύβου, καθώς συμβολίζει τον Κρόνο και τη γη.


Με αυτό σχετίζεται και το τεφιλίν, το μαύρο κουτί που φορούν οι Εβραίοι στο κεφάλι τους. Περιέχει την προσευχή Σέμα, μια φόρμουλα διαμορφωμένη με το Εβραϊκό αλφάβητο, μια σειρά από φορτισμένα γιάντρας που συνδέονται με την ενεργειακή τους μήτρα. Η ακολουθία Σέμα είναι αυτό που ενώνει τον Εβραίο με τον «θεό» του στον Ιουδαϊσμό. Τους ενώνει και τους συνδέει με την ενεργειακή μήτρα. Που είναι ο κύβος.



Οι Εβραίοι δηλώνουν:

«Το τεφιλίν λειτουργεί σαν κεραία που αντλεί μια ισχυρή πνευματική δύναμη από αυτές τις επτά διαστάσεις».


Εδώ, ο ίδιος Καμπαλιστής Εβραίος μάς εξηγεί περαιτέρω για το πώς αυτό συνδέεται με τον κύβο της Μέκκας:

«Σύμφωνα τόσο με την Καμπάλα όσο και με το Ισλάμ, υπάρχουν επτά ουρανοί ή επτά διαστάσεις στον πνευματικό κόσμο που επηρεάζουν άμεσα τον κόσμο μας. Για αυτό υπάρχουν επτά νότες στη μουσική, επτά θάλασσες, επτά ήπειροι και επτά ημέρες της εβδομάδας. Έχουμε επτά στρώματα αρνητικότητας μέσα μας και θέλουμε να δεσμεύσουμε και να σφάξουμε αυτά τα εγωιστικά στρώματα που μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε στους άλλους με ασέβεια. Το Ζοχάρ εξηγεί ότι αυτό είναι το μυστικό πίσω από την δέσμευση του Ισαάκ από τον Αβραάμ. Ο καθένας από εμάς καλείται να θυσιάσει το εγώ του για χάρη του να μοιράζεται με τους άλλους. Το τεφιλίν λειτουργεί σαν κεραία που αντλεί μια ισχυρή πνευματική δύναμη από αυτές τις επτά διαστάσεις, η οποία αναιρεί και θυσιάζει την επιρροή της εγωιστικής μας φύσης και του άσχημου εγώ μας. Το 99% των Εβραίων δεν έχει ιδέα ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δένουμε το τεφιλίν στο αριστερό μας χέρι. Χρησιμοποιούμε το αριστερό χέρι διότι το αριστερό ενσαρκώνει το εγώ μας και το αρνητικό (Ισαάκ), ενώ το δεξί αναφέρεται στην ψυχή και το θετικό (Αβραάμ). Κάθε χρόνο, οι Μουσουλμάνοι αναχωρούν για προσκύνημα (Χατζ) για να περπατήσουν επτά φορές γύρω από την Κάαμπα στη Μέκκα. Αυτό αντικατοπτρίζει τη διαδικασία του δεσίματος του τεφιλίν μας. Ο σκοπός του Χατζ για τους Μουσουλμάνους είναι να συνδεθούν με το ίδιο γεγονός της δέσμευσης του Ισαάκ από τον Αβραάμ (οι Μουσουλμάνοι το συσχετίζουν με την δέσμευση του Ισμαήλ από τον Αβραάμ). Η σύνδεση είναι βαθιά. Μόνο η Καμπάλα εξηγεί τον πραγματικό πνευματικό σκοπό. Ίσως για αυτό η Κάαμπα στη Μέκκα είναι γνωστή ως ο Οίκος του Αλλάχ. Οι λέξεις Κάμπα και Αλλάχ, όπως ξέρουμε, κάνουν Καμπάλα». [1]


Η διαδικασία που περιγράφεται είναι ο τρόπος με τον οποίο οι Μουσουλμάνοι δένουν ασυνείδητα τους εαυτούς τους με την Εβραϊκή μήτρα κατά τη διάρκεια αυτής της μαζικής τελετουργίας. Το επτά είναι από τους αριθμούς του Κρόνου. Όλοι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα κοιτάζοντας προς την κατεύθυνση του κύβου στη Μέκκα. Το κάνουν αυτό στα ηλιακά σημεία ισχύος της ημέρας, ώστε να κάνουν τις ενέργειες ισχυρότερες και να φορτίσουν αυτή τη σκεπτομορφή.


Και από το Ισλάμ:

«Η παράδοση λέει ότι η Κάαμπα διατάχθηκε από τον Αλλάχ να χτιστεί στο σχήμα του Οίκου στον Παράδεισο, που ονομάζεται Μπαϊτούλ Μααμούρ (Baitul Ma'amoor). Ο Αλλάχ στο άπειρο Έλεός του όρισε ένα παρόμοιο μέρος στη γη και ο Προφήτης Αδάμ ήταν ο πρώτος που έχτισε αυτό το μέρος».


Στη Γένεση, η Βίβλος περιγράφει την οικοδόμηση του ναού όταν ο Θεός διέταξε τον Αβραάμ να ανεγείρει έναν ναό για λατρεία, ενόσω βρισκόταν στη νότια έρημο με τη σύζυγό του Άγαρ και τον μικρό γιο του Ισμαήλ.


Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει αυτό το κτήριο ως Ιερό του Θεού σε διάφορα μέρη, αλλά αυτό που χτίστηκε στο Μααμούρ μοιάζει πολύ με αυτό της Μέκκας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αναφερόταν στο πετρόκτιστο δόμημα στη Μέκκα.


Το Κοράνι έφερε αυτή την ιστορία στο προσκήνιο της ιστορίας. Στη Σούρα 3:90, το Κοράνι λέει:

«Ο Αλλάχ πρόφερε την Αλήθεια, γι' αυτό ακολουθήστε το δόγμα του Ιμπραήμ, ενός ανθρώπου με καθαρή πίστη και όχι ειδωλολάτρη».


«Το πρώτο σπίτι που ιδρύθηκε για τον λαό ήταν στη Μέκκα, έναν Ιερό τόπο και οδηγό για όλα τα όντα. Το Κοράνι τεκμηριώνει σταθερά το γεγονός ότι ο Ιμπραήμ ήταν ο πραγματικός ιδρυτής του Ιερού Προσκυνήματος. Όταν ο Προφήτης Ιμπραήμ έχτισε τον Ιερό Ναό στη Μέκκα, οι προσευχές αφορούσαν το να παραμείνει αυτός ο τόπος κέντρο λατρείας για όλους τους καλούς και ευσεβείς ανθρώπους- να κρατήσει ο Αλλάχ την οικογένειά του θεματοφύλακες του Ιερού τόπου». [2]


Ο κύβος αυτός έχει 6 πλευρές, που είναι ο αριθμός της δέσμευσης και της μεταβίβασης των αστρικών ενεργειών στο υλικό πεδίο, και ξεδιπλώνεται σχηματίζοντας το εξάκτινο αστέρι, το σύμβολο του Ιουδαϊσμού. Το παραπάνω Ισλαμικό απόσπασμα είναι σημαντικό γιατί δείχνει ότι η χριστιανική θρησκεία και το Ισλάμ συνδέονται μεταξύ τους σε αποκρυφιστικό επίπεδο, και συνεπώς και με την Τορά και την Καμπάλα. Η πόλη του Παραδείσου είναι η Νέα Ιερουσαλήμ στην Καινή Διαθήκη, στην οποία δίνονται επίσης διαστάσεις που σχετίζονται με το έξι. Αυτό έχει να κάνει με την κάθοδο από τον Παράδεισο στη Γη. Σημειώστε ότι τα Ισλαμικά χωρία συνδέονται με την Τορά και επομένως και με τη Βίβλο στη Γένεση. Και με τους βιβλικούς χαρακτήρες όπως ο Αβραάμ. Ο Ιησούς υπάρχει ακόμη και στο Κοράνι ως Ισά, με την ιστορία της θεϊκής του γέννησης, και είναι σημαντικός χαρακτήρας στο Ισλάμ. Η Ισλαμική θρησκεία συνδέει τους ανθρώπους με αυτή την Εβραϊκή σκεπτομορφή του Χριστού. Σημειώστε ότι ο Μωάμεθ περιγράφεται επίσης ως Εβραίος.


Η ιστορία της θυσίας του Ισαάκ από τον Αβραάμ συνδέεται επίσης με τη θέση του κύβου της Μέκκας. Στο Ταλμούδ, ο Αβραάμ πράγματι θυσιάζει τον Ισαάκ σε μια αιματηρή θυσία στον Γιαχβέ. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Ισαάκ ανασταίνεται από τον Γιαχβέ. Αυτό συνδέεται με τη σκεπτομορφή του Χριστού, ως την απόλυτη αιματηρή θυσία που ανασταίνεται τρεις ημέρες αργότερα. Ο λόγος είναι ότι αυτό συνδέεται με τις πραγματικές τελετουργικές δολοφονίες που διαπράττουν οι Εβραίοι, χρησιμοποιώντας αυτό που η Καμπάλα αποκαλεί συμπαθητική μαγεία στο αστρικό πεδίο, φορτίζοντας την ενέργεια των δολοφονιών με περισσότερη δύναμη. Το Ισλάμ έχει επίσης μαζικές τελετουργίες αφιερωμένες στην προσφορά αίματος ανθρώπων και ζώων σε αυτό. Σημειώστε τις τρεις ημέρες. Το τρία είναι από τους αριθμούς του Κρόνου και το τετράγωνο του Κρόνου. Τρεις ημέρες είναι επίσης 72 ώρες. Το 72 είναι επίσης αριθμός του κύβου. Αυτό το συνδέει με τα 72 ονόματα του Εβραϊκού «θεού» που εμφανίζεται ως Μέτατρον, που κατά σειράν παρουσιάζεται ως ΚΥΒΟΣ. Το χριστιανικό τελετουργικό της Θείας Κοινωνίας συνδέεται άμεσα με την Εβραϊκή τελετουργική δολοφονία, καθώς αποτελεί μια συμπαθητική αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο το κάνουν αυτό οι Εβραίοι. Συμπεριλαμβανομένης της συμβολικής πόσης του αίματος και της κατανάλωσης της σάρκας, ενώ στέκονται γύρω από την εικόνα ενός τελετουργικά δολοφονημένου ανθρώπου πάνω σε έναν σταυρό. Αυτό συνδέεται ασυνείδητα.


Ο σταυρός είναι ο κύβος για τους Χριστιανούς. Στην Καμπάλα, ομολογείται ότι ο σταυρός του Χριστού είναι ο κύβος της Καμπάλα, ο οποίος λειτουργεί ως σημείο εστίασης ώστε να κατεβούν και να διοχετευτούν αυτές οι ενέργειες. Κάθε χριστιανική εκκλησία έχει τον σταυρό στο μπροστινό μέρος της Αγίας Τράπεζας, όπου κατευθύνεται η πρόθεση κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Στην Καμπάλα, ο κύβος ξεδιπλώνεται στον χριστιανικό σταυρό και προκύπτει ο αριθμός έξι, ο αριθμός που μεταφέρει την ενέργεια στο υλικό πεδίο.


Ο κύβος στην Καμπάλα αντιπροσωπεύει επίσης την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Στην περίπτωση των Εβραίων, είναι η παγκόσμια κυβέρνησή τους που προσπαθούν να υλοποιήσουν με τη μήτρα ενέργειας που παράγεται από το ξόρκι του Χριστιανισμού και του Ισλάμ, και που τροφοδοτείται στη σκεπτομορφή του κύβου της ενέργειας. Γι' αυτό και ο κύβος είναι το συμβολικό σχήμα της παγκόσμιας κυβέρνησης των Εβραίων, και η κυβέρνηση παραδοσιακά κυριαρχείται από την έννοια του Κρόνου.


Πηγές:

[1] kabbalahstudent.com

[2] AL-Islam.org

Tree of Souls, του Howard Schwartz


ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ