Το «Γκόλεμ» είναι αλληγορία για τις σκεπτομορφές που δημιουργούνται με Καμπαλιστική μαγεία. Οι Ραββίνοι γράφουν τα γράμματα «ΑΜΤ» στο μέτωπο του Γκόλεμ για να του δώσουν ζωή και αφαιρούν το «Α» αν θέλουν να το καταστρέψουν. Το εναπομείναν «ΜΤ» συμβολίζει τον θάνατο.
Τα γράμματα «Άλεφ», «Μεμ» και «Ταβ» είναι τα τρία βασικότερα από τα 22 γράμματα του Εβραϊκού αλφαβήτου. Η αφαίρεση του Άλεφ οδηγεί στην διάλυση της εβραϊκής σκεπτομορφής, καθώς σπάει ο κύκλος ενέργειας που υπάρχει ανάμεσα στο Άλεφ και το Ταβ. Το Άλεφ συμβολίζει τις ενέργειες όλων των άλλων γραμμάτων του Εβραϊκού αλφαβήτου. Η Καμπάλα θεωρεί το Άλεφ ως «τροχό» και η αφαίρεσή του σταματά την ροή της ενέργειας.
Στην Καμπαλιστικής προέλευσης Ταρώ, που είναι αναγραμματισμός της «Τορά», οι 22 κάρτες αντιστοιχούν στα εβραϊκά γράμματα. Ο «Τροχός της Τύχης» καθιστά εμφανές ότι η λέξη «Τορά» είναι, κατά σειράν, αναγραμματισμός της λέξης «Ροτά» που σημαίνει «Τροχός». Το Αυγό της Καμπάλα λέγεται και «Τροχός της Ζωής», καθώς συμβολίζει την ανανέωση της ζωής μέσα από την εκκόλαψη νέας ζωής. Ο τροχός ως σύμβολο υπήρχε από την Ινδία μέχρι την Ευρώπη και είχε να κάνει με την ροή της ενέργειας. Η λέξη «Τσάκρα» σημαίνει «Τροχός». Όπως αναφέρεται παραπάνω, ο τροχός συμβολίζεται με το Άλεφ στην Καμπάλα. Ας πάρουμε τον αναγραμματισμό «Τορά». Ο Ρα ήταν Θεός της Αιγύπτου, όμως η λέξη «Ρα» σημαίνει «Κακός» στα Εβραϊκά. Έτσι, η αρχική λέξη «Ροτά» σημαίνει «Τροχός του Κακού». Στην Ανατολή έχουμε τον Τροχό της Σαμσάρα, που συμβολίζει τον κύκλο του θανάτου. Οι Εβραίοι τον έκλεψαν και τον έκαναν τροχό του θανάτου για τους Εθνικούς. Το Εβραϊκό «Βιβλίο της Ζωής» είναι στην πραγματικότητα «Βιβλίο του Θανάτου» για τους Εθνικούς.
Το «ΑΜΤ» συμβολίζει την ζωή. Η Τορά είναι ο τροχός της ζωής για την Εβραϊκή σκεπτομορφή. Τα πέντε βιβλία της αντιστοιχούν στα πέντε στοιχεία με τα οποία ο «γιαχβέ» δημιούργησε την ζωή σύμφωνα με την Καμπάλα. Δημιούργησε το πρώτο Γκόλεμ, τον Αδάμ Κάδμον, που αποτελεί τίτλο της Εβραϊκής σκεπτομορφής. Για αυτό οι Εβραίοι αποκαλούν την Τορά «Βιβλίο της Ζωής».
Υπάρχουν δύο τρόποι χρήσης του Εβραϊκού αλφαβήτου κατά τους Ραββίνους. Ο πρώτος αφορά το «έλεος του θεού», δηλαδή την δημιουργία ζωής για τους Εβραίους, που συνδέεται με το «ΑΜΤ». Ο δέυτερος αφορά την «κρίση του θεού», δηλαδή την αντιστροφή των γραμμάτων με στόχο τον θάνατο. Αυτό το κάνουν για να τιμωρήσουν τους άπιστους ομοεθνείς τους. Σε κάθε Εβραίο δίνεται ένα Εβραϊκό όνομα που είναι σχεδιασμένο ώστε να συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο χωρίο της Τορά. Όλοι οι Εβραίοι διαβάζουν κάποιο κομμάτι της Τορά κατά την διάρκεια της ζωής τους, κάτι το οποίο ενισχύει την σύνδεση αυτή. Ο κάθε Εβραίος έχει ένα δικό του γράμμα στην Τορά που συνδέεται με την ψυχή του. Τα ονόματα που είναι γραμμένα στο «Βιβλίο της Ζωής» χαίρουν αιώνιας ζωής. Αυτό πέρασε ύστερα στον Χριστιανισμό, αλλά χάθηκε το αρχικό νόημα της έννοιας.
Η «κρίση του θεού» είναι τιμωρία για τον άπιστο Εβραίο, καθώς αφαιρείται το όνομά του από το «Βιβλίο της Ζωής».
Με τον ίδιο τρόπο λειτουργούν και οι Τελετουργίες Αντίστροφης Τορά (RTR), όπου σβήνονται όλοι οι Εβραίοι από το «Βιβλίο της Ζωής», την Τορά. Το Άλεφ, πέρα από τροχός της ζωής, είναι και τροχός του έτους, που περιέχει τις ημερομηνίες όπου οι Εβραίοι διαβάζουν μαζικά την Τορά για να διατηρήσουν την ροή της ενέργειάς της. Οι Τελετουργίες Αντίστροφης Τορά καταστρέφουν την ενέργεια αυτή και κατ' επέκτασιν την ίδια την Τορά.
Οι Ραββίνοι λένε ότι το «ΑΜΤ» δινει ζωή στην Τορά και το «ΜΤ» την σκοτώνει. Βάσει αυτού λειτουργούν οι Τελετουργίες Αντίστροφης Τορά, τις οποίες μας δίδαξαν ο Σατανάς και οι Θεοί. Οι Ραββίνοι προειδοποίησαν ότι ο Σατανάς θα καταστρέψει τους Εβραίους αφαιρώντας τους από το «Βιβλίο της Ζωής». Και αυτό ακριβώς κάνουμε.
Πηγές:
Wisdom of the Hebrew Alphabet, Ραββίνος Munk
Tree of Souls, Howard Schwartz