Η Προέλευση του Όρου "Άγγελος"

Η λέξη «Άγγελος» προέρχεται από το Σανσκριτικό «Ανγκίρας», που χρησιμοποείται για τους επτά Βεδικούς μάντεις Ανγκιράσα που συμβολίζουν το φως των επτά τσάκρα και γεννήθηκαν από τη φωτιά του Άγκνι.


«Η λέξη «Αρχάγγελος» προέρχεται από το Σανσκριτικό «Αρχάτ Ανγκίρας», που σημαίνει «Ευγενής Ανγκίρας». Οι Βουδιστές αποκαλούσαν επίσης τους Αρχαίους σοφούς τους «Αρχάτ», μια Βεδική λέξη που σημαίνει «ευγενής» και συχνά χρησιμοποιείται για τον Άγκνι». [1].


Στα Σουμεριακά γίνεται Αν, ένας Αρχαίος τίτλος για τον Σίβα. Οι επτά αρχάγγελοι των Γεζίντι σχετίζονται με τα επτά τσάκρα. Έχουμε «Αν Ελ» που σημαίνει λαμπερό φίδι, ενώ οι Θεοί Αν είναι οι Ανουνάκι. Το «Ελ» είναι ένας Αρχαίος Θεϊκός τίτλος τον οποίο έκλεψαν αργότερα οι Εβραίοι. Ο Επικεφαλής Θεός των Παγανιστών Χαναναίων ήταν ο ΕΛ. Σημειώστε ότι ο Ένκι ονομάζεται επίσης Άνκι.


Ο εχθρός αλλοίωσε αυτόν τον όρο και τον χρησιμοποίησε για τις Καμπαλιστικές σκεπτομορφές που δημιούργησε, όπως είναι ο άγγελος Μέτατρον, που αποτελεί ένα άλλο όνομα για την Τορά.


Πηγή:

[1] Gods, Sages And Kings, του David Frawley


__________________________________________________


Οι «Έκπτωτοι Άγγελοι» Είναι Διαστρεβλώσεις των Σουμεριανών Σοφών του Ένκι


Οι Αρχαίοι επτά σοφοί της Σουμερίας που βρίσκονταν υπό την καθοδήγηση του Ένκι και των Απκάλλου, οι οποίοι δίδαξαν στην ανθρωπότητα τη γνώση της πνευματικότητας και του πολιτισμού, ήταν οι πραγματικοί «έκπτωτοι άγγελοι» που, σύμφωνα με μεταγενέστερες Εβραϊκές επανεκδόσεις, κατέβηκαν από τον ουρανό στη γη:


«Οι Απκάλλου λέγεται ότι δίδαξαν στην ανθρωπότητα τις προκατακλυσμιαίες επιστήμες, όπως και οι Παρατηρητές. Ωστόσο, όπως συμπεραίνει ένας μελετητής: «Οι Εβραίοι συγγραφείς συχνά αντέστρεφαν τις Μεσοποταμιακές πνευματικές παραδόσεις προκειμένου να καταδείξουν την ανωτερότητα των δικών τους πολιτισμικών θεμελίων. [Έτσι]... οι προκατακλυσμιαίοι σοφοί, οι Μεσοποταμικοί Απκάλλου, διαστρεβλώθηκαν σε «γιους του Θεού» και εμφανίζονται ως Παρατηρητές... παράνομοι δάσκαλοι της ανθρωπότητας πριν από τον κατακλυσμό». [1]


Ο Ένκι ονομαζόταν επίσης:

«Ο άρχοντας του φιδιού ήταν ο Ένκι, αλλά σε μέρη της Χαλδαίας ονομαζόταν Σάιταν...». [2]


Από εδώ προέρχεται η έννοια του Σατανά και των έκπτωτων αγγέλων. Ο Ένκι και οι Απκάλλου. Στα γραπτά των Σουμερίων ονομάζονται επίσης: «Οι πενήντα που πήγαν με τον Ένκι από τον ουρανό στη γη». Και «Οι πενήντα Ανουνάκι του Εριντού». Αυτή είναι η πόλη του Ένκι στην Αρχαία Σουμερία. Σημειώστε ότι το 50 συμβολίζει τα πενήντα πέταλα των τσάκρα, στα οποία αναφέρεται το Αρχαίο Σανσκριτικό αλφάβητο. Αυτό είναι επίσης η ενέργεια του φιδιού και τα τσάκρα. Από τον ουρανό στη γη, από το τσάκρα της κόμης στο τσάκρα της ρίζας. Η πόλη είναι ο Πουρούσα ή ο Κοσμικός Άνθρωπος καθώς και το σύμβολό του για ολόκληρη την ύπαρξη, τα ενεργειακά σώματα και το φυσικό σώμα.


Οι πρώτες ιστορίες της Γενέσεως είναι κλεμμένες και αλλοιωμένες από τους Σουμέριους. Ο Ένκι δημιουργεί τον Αδάμου με τον κόκκινο πηλό του Άψου και του εμφυσά την πνοή της ζωής. Αργότερα, οι Εβραίοι δήλωσαν ότι ο Γιαχβέ δημιούργησε τον Αδάμ με την κόκκινη σκόνη της γης και του εμφύσησε την πνοή της ζωής. Στη συνέχεια, έβαλαν τον Ένκι στο ρόλο του Διαβόλου. Για να μπορούν να παρεμβαίνουν στη δική τους φαύλη ατζέντα. Το προπατορικό αμάρτημα το έβαλαν στον Κήπο του Ενίν, ένας όρος των Σουμερίων για την κατοικία των Θεών. Είναι αυτή του Νταάθ στα Εβραϊκά, που σημαίνει τη σεξουαλική ένωση του αρσενικού και του θηλυκού τσάκρα [Αδάμου και Εύα], η οποία γίνεται από την ενέργεια του φιδιού που συμβολίζεται από τον Ένκι. Το Μέγα Έργο.


Το δέντρο στον κήπο του Εντίν των Σουμερίων είναι το Δέντρο της Ζωής Μις ή Μις Γκανά, το σύμβολο του Ένκι. Από το οποίο έρεαν τα νερά του Άπσου σκεφτόταν η ζωτική δύναμη του φιδιού.


Οι επτά σοφοί του Ένκι είναι επίσης τα επτά τσάκρας και το Άψου του Ένκι είναι το σώμα και η ψυχή τα ενεργειακά σώματα τα νάντις τα ενεργειακά μονοπάτια που ρέουν με τα κοσμικά νερά της ζωτικής δύναμης. Οι επτά σοφοί φορούν τις συμβολικές εικόνες ψαριών για να το δείξουν αυτό. Το ψάρι είναι ένας άλλος τρόπος για να δείξει την ενέργεια της ζωτικής δύναμης. Ο Ένκι δίδαξε στην ανθρωπότητα το Μέγα Έργο ώστε να μπορέσει να ανυψωθεί και να γίνει τέλεια και αθάνατη όπως οι θεοί. Αυτό είναι που ο εχθρός βλέπει ως προπατορικό αμάρτημα. Θέλουν πνευματικά ανήμπορους σκλάβους γκόιμ να τους υπηρετούν ως Θεό.


Οι Γεζίντι ήταν μέρος του Αρχαίου πολιτισμού των Σουμερίων και εξακολουθούν να λατρεύουν τον Ένκι ως το Αρχαίο του όνομα για τον Σατανά. Ισχυρίζονται επίσης ότι προέρχονται από την Αρχαία Ινδία- υπάρχουν λέξεις στη γλώσσα τους που εμφανίζονται μόνο αλλού στις Σανσκριτικές Βέδες, τα αυθεντικά Βεδικά Σανσκριτικά. Και έχουν δηλώσει ότι ο Θεός τους είναι γνωστός στην Ινδία ως Μούρουγκαν, ο οποίος έχει επίσης το φίδι και το παγώνι, κάτι που μπορούμε επίσης να σημειώσουμε:

«Ο Ένκι είναι το Μεσανατολικό αντίστοιχο του Μούρουγκαν, του οποίου το σύμβολο της Μακάρα, ένα πλάσμα μισό ψάρι και μισό αντιλόπη, είναι μια ανατολική εκδοχή του κατσικίσιου ψαριού του Ένκι, του Κεραμπού. Η Μακάρα και το Κεραμπού είναι και τα δύο σύμβολα του πρώτου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου, του Αιγόκερω, έτσι ώστε ο Ένκι-Μούρουγκαν, η αρχέγονη δύναμη ζωής που ξεκίνησε το σύμπαν, να ξεκινάει αιώνια το αστρολογικό έτος». [3]


Ο Μούρουγκαν είναι ο Αρχαίος τίτλος του Σίβα και του Ινδουιστικού κράτους. Ο Σίβα δημιούργησε την Αντίμου και την Εύα στον Κήπο του Παραδείσου στην Αρχαία Σρι Λάνκα πριν από τον Κατακλυσμό. Όταν ήταν μια μεγαλύτερη ήπειρος. Δηλώνουν ότι ο Σίβα και οι Θεοί είχαν φυσική παρουσία στη γη εκείνη την εποχή στο Κουμάρα Καντάμ, όπου κατά την πρώτη Σάγκα δίδαξαν στην ανθρωπότητα τη γνώση της γιόγκα της δύναμης του φιδιού και πώς να ανέβει. Οι Αρχαίοι Άριοι δήλωσαν ότι αρχικά προέρχονταν από αυτό το μέρος αλλά μετακινήθηκαν προς τα έξω αφού το μεγαλύτερο μέρος ή η αρχική γη βυθίστηκε. Μετανάστευσαν στη βόρεια Ινδία και προς τα έξω. Οι Γεζίντι αποκαλούνται η ξανθιά γραμμή αίματος.


Τα Αρχαία Αμερικανικά αρχεία έχουν την ίδια αφήγηση με αυτή των Σουμερίων για τους πανομοιότυπους σοφούς με επικεφαλής τον Λευκό Θεό Βιρακότσα που έφτασαν και τους δίδαξαν τον πολιτισμό. Η εικόνα του Βιρακότσα είναι ένας Λευκός άνδρας με γενειάδα, ντυμένος με τον ίδιο τρόπο που θα έβλεπε κανείς στη Σουμερία. Αυτοί ονομάζονται επίσης Βοτάν σε άλλα μέρη της Αρχαίας Αμερικής. Ο Βοτάν είναι το Αρχαίο όνομα του Σίβα στην Ανατολή. Στη Σρι Λάνκα, ο Βούδας ονομάζεται Βόταν, και αυτό είναι αρχικά ένας τίτλος του Σίβα. [4]


Πηγές:

[1] Magicians of the Gods, του Graham Hancock

[2] Genesis of the Grail Kings, του Laurence Gardner

[3] Guardians of the Holy Grail, του Mark Pinkham

[4] Sons of God, Acharya S.


ΕΚΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΛΑ